Predporočno fotografiranje, fotografiranje parov

Splošni pogoji poslovanja / fotografiranja

Q & A

Se lahko spoznamo?

Da, Rada bi Vaju spoznala pri naju, v kavarni ali podobni lokaciji v sproščenem vzdušju. Seveda pa je to mogoče tudi pri nama doma. Kjer skupaj pregledamo preostale fotografije ter nama lahko zaupata Vajin želje.

Kje fotografirata poroke?

Poroke fotografirava po celi Sloveniji ter v sosednjih državah. če je lokacija poroke zelo posebna, potem sva zelo vesela, da se tudi tukaj odločata za naju. Fotografije parov na izrednih krajih so še posebej privlačne.

Kje fotografirata družine in nosečnice?

Družine, nosečnice, novorojenčke fotografirava po celi Sloveniji. Fotografiranje družin, nosečnic, novorojenčkov poteka na izbrani lokaciji v naravi ali na domu. Lokacija fotografiranja družine, nosečnic, novorojenčkov je skrbno izbrana. Opravljava celoten spekter fotografije (fotografiranja družine, nosečnic, novorojenčkov, portretno in prireditveno fotografijo ). V glavnem delava z fiksno goriščno razdaljo, kot sta 50 mm in 35 mm pa tudi 140 mm, ki je klasična žariščna razdalja dokumentarnega fotografiranja

čas za portretno fotografiranje?

Portretnemu fotografiranju nameniva 1 uro do 1.30 ure. Več časa kot nama dasta na voljo, tem bolj se lahko posvetimo portretnemu fotografiranju, obenem pa imamo več časa, da se razvije sproščeno, zanimivo in zabavno vzdušje.

Število fotografij in obdelava?

Vsaka fotografija se obdela posebej in sicer glede na samo kompozicijo fotografije, vsebino zgodbe, ki jo želimo povedati, ter na sam celostni izgled galerije. Na žalost je prevladalo stališče, da bi digitalna fotografija prihranila delo in celo nadomestila razvoj temne sobe. Na žalost je to narobe. Fotografije so v formatu RAW, ki vsebuje veliko več informacij kot format JPEG in je primerljiv z analognim negativom. Te “RAW fotografije” so kasneje razvite v “digitalne pozitive”, in so končane JPEG datoteke, ki jih dobite na koncu v spletni galeriji.

Je možno dobiti razvite fotografije za zahvalnice še isti večer?

Da, razvite fotografije za zahvalnice lahko dobita še isti večer. Seveda nama morata predhodno izraziti vajino željo glede zahvalnic. Tako bova še isti večer natisnila vajino poročno fotografijo in zahvalnice za svate bodo pripravljene.

Cena fotografiranja in obdelava?

Cena fotografiranja je odvisna od vrste fotografiranja. Cena je nekje od 45€ za fotografiranje družin, nosečnic, portretov…. Imava možnost dveh fotografov, foto-kotička, tiskanje fotografij na poroki ( foto zahvalnice), fotoknjge, in spletna galerija z geslom za vaju. Vsaka fotografija se obdela posebej in sicer glede na samo kompozicijo fotografije, vsebino zgodbe, ki jo želimo povedati, ter na sam celostni izgled foto galerije.

Kaj pa video snemanje?

Da, za vas posnamemo poročni video možnost snemanja poroke z kvadrokopterjem oziroma dronom, ki bo omogočil, da dogodek ohranite v spominu. Vrhunski snemalec in montažer posnetkov skupaj v sodelovanju s fotografom izdela nepozaben poročni posnetek. Ponujava (portreti, skupinske fotografije, dogajanje na prostem v popolnoma nova dimenziji fotografiranja in video snemanja.

Kako poteka rezervacija poročnega fotografiranja?

Če so vama fotografije in najin stil fotografiranja všeč, se dogovorimo za osebno srečanje ob kavici, kjer se pobližje spoznamo, izmenjamo informacije in se pogovorimo o poteku vajinega poročnega dne. Takrat obojestransko podpišemo pogodbo, se dogovorimo za predporočno fotografiranje in smo v pričakovanju vajinega poročnega dne.

1. Splošni pogoji poslovanja :

Vsebina na spletni stran https://www.porocnofotografiranje.si , vključno s fotografijami je last (Čarobni trenutki) Ethor d.o.o., ( Čarobni trenutki ) Hraše 29, 1216 Smlednik | DŠ. 45729204 | Matična številka 3881741000 | in je avtorsko zaščitena. Čarobni trenutki in Čarobni Ujeti trenutki so blagovna znamka podjetja Ethor d.o.o., ( Čarobni trenutki ) Hraše 29, 1216 Smlednik | DŠ. 45729204 | Matična številka 3881741000 . Obdelava in kopiranje ter objavljanje v komercialne ali privatne namene je prepovedana in se bo kazensko in odškodninsko preganjalo po slovenski in mednarodni zakonodaji.

2. DOGOVOR ZA FOTOGRAFIRANJE:

Dogovor glede fotografiranja lahko poteka preko navedenih kontaktov: Facebook sporočil, preko e-maila, preko telefona ali osebno. Termin se določi glede na časovno razpoložljivost. Termin je možno odpovedati 3 dni prej. Z rezervacijo potrjujete, da ste si ogledali fotografije na spletni strani in ste seznanjen s ponudbo oziroma cenikom. Fotograf si pridržuje pravico, da datum fotografiranja prestavi zaradi bolezni, slabega vremena ali drugih nepredvidljivih dogodkov. Ob rezervaciji termina poroke se poravna akontacija v višini 50 %, s katero si zagotovite termin fotografiranja. Ob rezervaciji drugih vrst fotografiranja akontacij ni. Odpoved termina s strani naročnika je lahko le zaradi bolezni ali službene zadržanosti. V kolikor zaradi odpovedi nastanejo stroški pri (Čarobni trenutki) Ethor d.o.o., jih mora poravnati naročnik. Termin se lahko odpove največ 24 ur pred fotografiranjem. Odpoved termina fotografiranja s strani fotografa je v primeru nepredvidljivih dogodkov: bolezen ali višja sila. V te primer do naročnika nima nobenih obveznosti. V primeru poročnega fotografiranja fotograf poišče primernega drugega poročnega fotografa. V primeru slabe vremenske napovedi, ki ni primerno za fotografiranje lahko fotograf odpove termin fotografiranja vsaj 3 ure pred dogovorjenim terminom.

3. PLAČILO in DOSTAVA KONČNIH IZDELKOV:

Naročnik mora plačilo blaga in storitev izvesti najkasneje do valute plačila navedenem na računu oziroma do prejetja fotografij v digitalni ali tiskani obliki. V nasprotnem primeru fotografij oziroma izdelkov ne prejme.. Poslujemo izključno negotovinsko. Plačila so možna samo z nakazilom na TRR podjetja navedenem na računu. Za opravljeno storitev in prejeto blago naročnik prejme račun podjetja Ethor d.o.o. . Fotografije v digitalni obliki na prenosnem mediju naročnik dobi po pošti. Rok za dobavo in izročitev je variabilen. Znan je pred izvedbo fotografiranja, in se individualno uskladi z naročnikom. Za fotografiranje družin, portretov, nosečnic je rok 14 dni. Za fotografiranje porok je rok 60 dni. Za prekoračitev rokov v primeru višje sile ali nenadne bolezni fotograf ne odgovarja. Z oddajo naročila se strinjate, da ste v celoti prebrali in razumeli opise produktov, kot so navedeni na spletni strani in v ceniku. Če fotograf ne more izvršiti naročene storitve zaradi nepredvidljivih dogodkov, na katere se ne da vplivati (višja sila) ali zaradi fotografove nenadne bolezni, do naročnika nima nobene obveze. V primeru okvare in kraje fotografske opreme fotograf ni odgovoren za nastalo škodo.

4. CENIK:

Cenik objavljen na spletni strani https://www.porocnofotografiranje.si/Porocno_fotografiranje_paketi_cenik_15_12_2018.pdf velja od Cenik velja od 15.12.2018 do preklica. Cene so obračunane po veljavnem ceniku, ki je objavljen na spletni strani https://www.porocnofotografiranje.si/ . Cene veljajo na dan rezervacije terminov za fotografiranje ali ob nakupu darilnega bona za določeno fotografirane (ne velja za vrednostni darilni bon). Razen ob plačilu 100% avansa, takrat velja cena na dan plačila. Cene se lahko kadarkoli spremenijo, brez predhodnega obvestila. Cene ne vsebujejo DDV ( DDV ni obračunan po 94. členu ZDDV-1. Nismo zavezanci za DDV ) saj podjetje ni DDV zavezanec. Za opravljeno storitev naročnik prejme račun, ki ga mora poravnati v 8 dneh oziroma na valuto navedeno na računu. Dokler račun ni plačan naročnik ne more prejeti fotografij.

5. ARHIV ORIGINALOV:

(Čarobni trenutki) Ethor d.o.o. ne zagotavlja hrambo fotografij v arhivu. Glede na neznano življenjsko dobo digitalnih nosilcev podatkov priporočamo dodatno arhiviranje digitalnih fotografij pri naročniku ali tisk fotografij. Ne odgovarjamo za izgubo podatkov.

6. NESOGLASJE:

Fotograf in naročnik se dogovorita, da bosta reševala vse spore, ki bi nastali iz njunega naročniškega razmerja, sporazumno. Če se rešitev morebitnega spora ne doseže sporazumno, urejata sporne zadeve preko pristojnega sodišča.

7. SLOG OBDELAVE IN IZBOR FOTOGRAFIJ

Pritožbe na izgled končnega izdelka niso možne. Vsaka fotografija je rezultat trenutnega umetniškega navdiha fotografa. Izbor najlepših fotografij in njihova obdelava je predmet naše umetniškega navdiha, zato reklamacije niso možne. RAW format ( foto negativ ) ali neobdelanih datotek ne izdajamo, saj se ne smatrajo za dokončan izdelek. Dodatna obdelava se plača posebej (5,00 €/fotografijo). Slog obdelave fotografije je lahko različen med naročniki, saj je odvisen od okolja, vremena in oseb. Fotograf samostojno izbere določeno število fotografij (glede na izbrani paket fotografiranja), ki jih bo prejel naročnik. V primeru dodatnih fotografij na željo naročnika se le-te doplačajo. Za izdelavo fotoknjige naročnik sam izbere določeno število fotografij.

8. UPORABA FOTOGRAFIJ S STRANI FOTOGRAFA

Vse fotografije so last podjetja (Čarobni trenutki) Ethor d.o.o. . Fotografije, na katerih so prepoznavni ljudje, se uporabljajo za objavo na družbenih omrežjih, na spletni strani ali za druge promocijske namene, z dovoljenjem naročnika. To potrdi s podpisom na posebnem obrazcu. Za otroke, mlajše od 18. let starosti, to dovoljenje lahko podpišejo starši.

9. POPUSTI in DARILNI BONI:

Popusti se ne seštevajo. Popust ne velja za akcijske cene. Popust velja le za ceno paketnega fotografiranja in ne za ostale storitve. (prevoz, fotografije, darilne bone in dodatna naročila, razen ob določenih akcijah). Darilni bon se lahko koristi v 12 mesecih od dneva nakupa. Menjava bona za gotovino ni možna. Darilni bon velja za paket z vsebino, kakršno je paket imel na datum nakupa darilnega bona, razen pri vrednostnem darilnem bonu, ki se lahko koristi za vse storitve pri (Čarobni trenutki) Ethor d.o.o.,. Naročnik darilnega bona odloči ali bo pri nakupu plačal tudi prevoz do določenega kraja. Če potnih stroškov ne doplača se fotografiranje na podlagi darilnega bona izvede 20 km od sedeža podjetja – Mengeš. Lahko pa imetnik darilnega bona v te primeru doplača potne stroške do drugega kraja.

10. AVTORSTVO:

Fotograf je edini avtor in lastnik vseh pravic nad fotografijo. Objava fotografij s strani naročnika, na kakršnekoli način ali v kateremkoli javnem mediju (tiskani mediji, javni prostori, spletne vsebine, socialna omrežja, ipd.) je dovoljenja le z omembo avtorja (Čarobni trenutki) Ethor d.o.o., .

11. PREVOZ:

Potni stroški se obračunajo po veljavnem ceniku za vsak kilometer oddaljenosti iz sedeža podjetja: 1216 Smlednik . Vsak kilometer se zaračuna z 0,37 EUR.

12. OBVESTILO O ZASEBNOSTI

UPRAVLJAVEC OSEBNIH PODATKOV S poslanim povpraševanjem na spletnem naslovu https://www.porocnofotografiranje.si/ omogočate podjetju podjetja (Čarobni trenutki) Ethor d.o.o., Hraše 29, 1216 Smlednik, da zbira in obdeluje posredovane osebne podatke. Posredovane osebne podatke bomo obdelovali v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Uradna in pooblaščena oseba za varstvo podatkov podjetja je Ethor d.o.o.,, dosegljiva na elektronskem naslovu: carobnitrenutki.fotografija@gmail.com VARSTVO OSEBNIH PODATKOV Osebni podatki, ki jih posredujete preko kontaktnega obrazca za povpraševanje po ponudbi na e-naslov ali preko direktno poslanega e-pošte na e-naslov, so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Upravljavec bo osebne podatke naročnikov varoval ter preprečeval njihovo zlorabo. OBDELAVA PODATKOV: Če želite oddati povpraševanje prosimo za ime, priimek, elektronski naslov, telefonsko številko . Osebne podatke potrebujemo, da lažje podamo odgovor oz. ponudbo na vaše povpraševanje oz. za izvedbo naročene storitve. Preko spletne strani trenutno prijava na e-novice ni mogoča. SOGLASJE ZA UPORABO OSEBNIH PODATKOV Uporabniki spletnega mesta https://www.porocnofotografiranje.si/ imajo na voljo možnost oddaje povpraševanja preko kontaktnega obrazca. Le-to je mogoče samo ob strinjanju s politiko zasebnosti , obvestilom o varovanju osebnih podatkov, ki je objavljeno na spletni strani. Pri poslanem direktnem povpraševanju na e-naslov vas prav tako seznanimo s politiko zasebnosti , obvestilom o varovanju osebnih podatkov. Na dan fotografiranja damo vsem strankam v podpis pogodbo o sodelovanju, kjer stranke same označijo strinjanje z obdelavo osebnih podatkov z namenom posredovanja fotografskih izdelkov. Na pogodbi je tudi del o dovoljenju za objavo fotografij: na spletni strani, na družabnih omrežjih in drugih promocijskih namenih (za katere bi se izkazala priložnost prikazovanja portfolia (Čarobni trenutki) Ethor d.o.o. v prihodnosti). Ob dovoljenju se na računalniku podjetja shranjujejo izbrane fotografije po izbiri avtorja fotografij. VRSTE EVIDENC OSEBNIH PODATKOV (A) evidenca kontaktnih podatkov vsebuje: ime in priimek, telefonska številka kontaktnih oseb in e-naslovi in naslovi stalnega ali začasnega bivališča. Rok hrambe evidence je do dokončne izvedbe naročila.

NAMEN HRAMBE OSEBNIH PODATKOV Evidenca (A) se uporablja izključno za komunikacijo potrebno za izvajanje naše storitve (fotografska dejavnost). Ime, priimek, e-naslov in telefonsko številko potrebujemo, da posredujemo našo ponudbo in po dogovoru določimo vse glede poteka fotografiranja (kraj in datum fotografiranja, vrsta fotografiranja, posebne želje glede fotografiranja). Ime in priimek ter naslov stalnega ali začasnega bivališča potrebujemo, da pošljemo izbrani produkt glede na cenik objavljen na spletni strani ( kot so naprimer USB s fotografijami, fotoknjiga). E-naslov prav tako potrebujemo za izvedbo računovodskih storitev – za pošiljanje računa za opravljeno storitev.

UKREPI ZA VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV Podjetje Ethor d.o.o., mora pri izvrševanju določil v zvezi z osebnimi podatki in v zvezi z njihovo obdelavo z organizacijskimi, tehničnimi in logično-tehničnimi postopki in ukrepi zagotoviti tako varovanje osebnih podatkov, da se preprečuje slučajno ali namerno nepooblaščeno uničevanje podatkov, njihova sprememba ali izguba ter nepooblaščena obdelava tako, da se: Podatki v elektronski obliki so shranjeni na računalniku na sedežu podjetja. Dostop do prostora in računalnika ima samo lastnik podjetja in pogodbeni delavci. Nepooblaščenim osebam je onemogočen dostop do podatkov.

POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV: Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili, razen izbranim pogodbenim partnerjem, katere prav tako zavezuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov.. Osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo ali organizacijo. PRAVICE: V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imajo osebe pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov. Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljajo. Pri tem naj navedejo ime, priimek ter elektronski naslov. Zahtevo lahko pošljejo na elektronski naslov: carobnitrenutki.fotografija@gmail.com ali po pošti na naslov: (Čarobni trenutki) Ethor d.o.o., Hraše 29, 1216 Smlednik, kar je navedeno tudi na spletni strani https://www.porocnofotografiranje.si/ . V primeru spora imajo pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu ali pristojnem sodišču. Politika zasebnosti podjetja (Čarobni trenutki) Ethor d.o.o., Hraše 29, 1216 Smlednik | DŠ. 45729204 | Matična številka 3881741000 bila objavljena na spletni strani https://www.porocnofotografiranje.si/ dne 5.3.2019 in nosi oznako različice 1.0.

13. VAROVANJE POSLOVNE SKRIVNOSTI IN OSEBNIH PODATKOV

13.1 Pogodbeni stranki sta dolžni varovati poslovne skrivnosti druge pogodbene stranke, s katerimi se seznanita v povezavi z izpolnjevanjem svojih dolžnosti, ki izhajajo iz poslovnega odnosa skladno s temi splošnimi pogoji poslovanja, ter teh poslovnih skrivnosti ne smeta razkrivati nepooblaščenim tretjim strankam.
13.2 Poslovne skrivnosti vključujejo vse dokumente in podatke, povezane s pravnim poslom ter vse poslovne odnose, ki izhajajo iz le-tega. Za poslovno skrivnost poleg podatkov, določenih s splošnimi akti obeh pogodbenih strank, veljajo tudi vsi podatki, ki bi očitno povzročili precejšnjo škodo, če bi jih razkrili nepooblaščenim strankam.
13.3 Pogodbeni stranki se izrecno zavezujeta, da bosta zaposlene, ki imajo dostop do vsebine tega razmerja in sodelujejo pri njegovem izvajanju v okviru svojega položaja, poučili o zaupnosti vseh dokumentov in podatkov.
13.4 Dobavitelj izjavlja, da je njegovo področje varovanja osebnih podatkov urejeno skladno z veljavno zakonodajo. Naročnik se obvezuje k varovanju vseh osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namen nakupa blaga oziroma naročila storitev.
13.5 Dolžnost varstva poslovnih skrivnosti in osebnih podatkov ne preneha niti po prenehanju poslovnega odnosa pogodbenih strank.

Q & A Nosečniško fotografiranje Q & A Družinsko Fotografiranje Q & A Fotografiranje Novorojenčkov
Q & A Fotografiranje Krsta Q & A Portretno Fotografiranje

Neža&Tadej

Ljubimo spomine in fotografijo ?

Boudoir Boudoir fotografiranje Boudoir fotografiranje Celje Boudoir fotografiranje Kranj Boudoir fotografiranje Ljubljana Boudoir Photographer Ljubljana Slovenia boudoir photoshoot Ljubljana Slovenia Božično fotografiranje cakesmash cakesmash rojstnodnevno fotografiranje Cenik poročnega fotografiranja Darilni bon za Božično fotografiranje Darilni bon za fotografiranje Darilni bon za fotografiranje družine Darilni bon za fotografiranje nosečnice Darilni bon za fotografiranje otroka in novorojenčka Destination wedding photographer Slovenia Družinsko fotografiranje fotografiranje porok Foto Kotiček Foto stojnica Glamour – Boudoir – modno in portreta Hochzeitsfotograf Hochzeitsfotograf in Kärnten Hochzeitsfotograf Österreich intimne boudoir fotografije intimno fotografiranje Nosečniško fotografiranje Nosečniško fotografiranje Arboretum Volčji Potok Poroka na Bledu Poročni fotograf Poroka na gradu Poročna fotografija Poročni fotograf Poročni fotograf Bled Poročni fotograf cenik Poročni fotograf Kranj Poročni fotograf Ljubljanski Grad Poročni fotograf na Gradu Poročno fotografiranje Poročno fotografiranje Avstrija Rojstnodnevno fotografiranje Wedding photographer Wedding Photographer Austria Wedding photographer Bled Slovenia Wedding photographer Slovenia

Poročni fotograf, fotografiranje porok, Poročno fotografiranje